Doorgaan naar de inhoud

Van de zijlijn, naar de drijvende kracht van het team!

Voor Henk is zijn eigen functie niet langer mogelijk. Moet hij dan voor altijd aan de zijlijn staan? De route naar het tweede spoor lijkt makkelijk. Maar samen met Henk en zijn werkgever weten we een betere en passendere oplossing te vinden. En zo Henk weer in zijn kracht te zetten.

Toen onze arbeidsdeskundige voor een arbeidsdeskundige onderzoek Henk bezocht, werkte hij al jaren al Servicemonteur in een garage. Henk heeft dit fysieke werk zijn hele leven gedaan. Tijdens ons gesprek, vertelde hij dat hij het daarbij vroeger niet zou nauw nam met de Arbowetgeving. Dat was destijds als jonge sportieve vent ook geen enkel probleem. Nu hij ouder wordt laat zijn lichaam hem echter steeds meer in de steek. Hij heeft last van slijtages. En zijn lichaam protesteert steeds meer. Zijn hobby’s heeft hij enkele jaren al op moeten geven. Dit om zijn werk vol te kunnen houden. Maar sinds een jaar heeft hij zich arbeidsongeschikt moeten melden. Het werk gaat niet meer. Het werk is fysiek te zwaar voor Henk.

Zoeken naar mogelijkheden

Samen met Henk kijkt onze arbeidsdeskundige naar zijn belastbaarheid. Al snel wordt duidelijk dat zijn eigen functie daarop niet aansluit. En helaas is het niet mogelijk om het werk zo aan te passen, dat het passend gemaakt kan worden. We onderzoeken of er andere functies zijn bij zijn eigen werkgever. Andere functies als Administrateur passen niet bij zijn opleidingsachtergrond. En zijn op kort termijn niet passend te maken. We spreken ook over een tweede spoortraject. Ander werk bij een andere werkgever. Maar zijn werkgever wil Henk niet missen. Henk wil zelf ook liever blijven werken bij zijn werkgever. Hij heeft nog 3 jaar tot aan zijn pensioen. En die zou hij graag invullen binnen de organisatie waar hij na al die jaren zo bekend is. En waar hij met veel werkplezier zijn werk altijd heeft gedaan. Samen onderzoeken we de mogelijkheden. Werkgever vertelt dat er veel jonge jongens werkzaam zijn binnen de organisatie. Zij kunnen een kundige coach wel gebruiken. En het zou zonde zijn als de kennis van Henk verloren gaat, als hij straks met pensioen gaat.

De motor van het team

We onderzoeken de mogelijkheid en de haalbaarheid van een dergelijke rol. Voor Henk kunnen we zo een functie creëren. Hij zal meer gaan fungeren als een interne coach en opleider.  De kennis van Henk gaat zo niet verloren. En Henk zelf hoeft niet meer het fysiek zware werk te doen. Hij kan geleidelijk gaan afbouwen richting zijn pensioen. En zijn werkbare leven goed en positief afsluiten. Hij is in zijn nieuwe rol van belangrijke waarde binnen de organisatie. Samen met Empforce, vond Henk zijn kracht. Empforce vindt ook jouw kracht!