Doorgaan naar de inhoud

Zorg en betrokkenheid, voorkomen uitval!

Wat als je thuissituatie maakt dat jij je werk steeds minder goed kan volhouden? Je voelt je verantwoordelijk voor je werk. Wilt je werkgever en je collega’s niet in de steek laten. Maar ook je naastte de aandacht en zorg geven die hij verdient. Is een ziekmelding de enige oplossing?

De werkgever van Lotte neemt contact met ons op. Hij maakt zich zorgen over haar inzetbaarheid. Lotte werkt als verpleegkundige in het ziekenhuis. Zij werkt daar met een wisselend rooster, waardoor zij wisselende diensten maakt. Sinds enige tijd is de vader van Lotte ziek. Helaas is zijn prognose niet goed. Lotte weet dat zij haar vader gaat verliezen. De tijd die hen samen rest, wil zij er voor hem zijn. Lotte is mantelzorger. Maar haar werk, de nachtdiensten en wisselende tijden, breken Lotte meer en meer op. Daarnaast kan zij tijdens een dienst niet zomaar naar huis, als de situatie daar naar vraagt. Als de zorgvraag groter wordt, neemt de belastbaarheid en flexibiliteit van Lotte af.

Een passende oplossing

Samen met Lotte en haar werkgever gaat onze arbeidsdeskundige in gesprek. Zij denken na over hoe Lotte de zorg voor haar vader kan blijven bieden. Maar ook inzetbaar kan blijven in werk. Want dat laatste heeft Lotte nodig. Als tegenhanger voor de zorgen thuis, biedt het werk een welkome afleiding. Samen met Lotte en haar werkgever wordt er een oplossing gevonden. Lotte kan tijdelijk werken op de afdeling welke de roosters verzorgt. Doordat zij niet in een uitvoerende rol actief hoeft te zijn. Kan zij op elk moment haar werk laten vallen. En er voor haar vader zijn. Vanuit het ziekenhuis is zij met tien minuten thuis. En op dagen dat het niet goed met hem gaat, werkt zij zelfs vanuit huis. Zo is zij waardevol voor haar werkgever. En voor haar vader.

Verbondenheid en dankbaarheid

Vijf maanden lang heeft Lotte op deze manier gewerkt. Tot aan het overlijden van haar vader. Ondanks het grote verdriet dat deze periode met zich meebracht. En het gemis dat er nog altijd is. Kijkt Lotte erg positief terug op deze periode. Lotte vond afleiding in haar werk. En zij voelt zich enorm gesteunt door haar werkgever. Zij vindt het bijzonder dat haar werkgever met haar mee heeft willen denken. En haar deze ruimte heeft geboden. Door de samenwerking en de creativiteit van Lotte en haar werkgever, hebben zij uitval van Lotte kunnen voorkomen. En ruimte gecreëerd voor de privé situatie van Lotte. Inmiddels heeft Lotte haar eigen taken als Verpleegkundige in het ziekenhuis weer opgepakt. Zij is blij dat zij weer zorg kan geven aan haar patiënten. Want dat is wat zij het allerliefst doet. Samen met Empforce, vond Lotte haar kracht om door te gaan! Empforce vindt jouw kracht!