Doorgaan naar de inhoud

Met een glimlach op een passende werkplek!

Het werk is leuk. Je hebt een fijn team. En floreert binnen de veilige omgeving van jouw werkgever. Tot deze wordt overgenomen. De wisseling zorgt uiteindelijk voor uitval. Maar wil je re-integreren, dan zul je toch terug moeten naar je eigen werk. Toch?

Jelle werkt al vanaf de start van zijn loopbaan bij een klein ICT bedrijf. Hij floreert bij een veilige omgeving. Een klein team en structuur in zijn werk. En is daardoor happy met wat hij doet. Tot het moment van een overname. Zijn vertrouwde werkgever wordt overgenomen. Van een organisatie met 12 collega’s, komt Jelle in een team met wel 50 collega’s. Het totale bedrijf kent 3000 werknemers. Jelle voelt zich verloren. En tot overmaat van ramp wordt zijn reistijd verdubbeld. Jelle merkt aan alles dat hij de controle verliest. Met een knoop in zijn maag gaat hij elke dag naar zijn werk. Hij mist de aandacht die er altijd was. Ook het zorgen voor elkaar is er niet meer. Jelle voelt zich meer en meer een eenling. Hij verandert in een muurbloempje. Uiteindelijk is de situatie voor Jelle ziekmakend. Hij valt uit.

Durven confronteren, zorgt voor inzicht

Na een periode van arbeidsongeschiktheid, spreken wij Jelle tijden het arbeidsdeskundige onderzoek. De bedrijfsarts heeft zijn beperkingen in kaart gebracht. Jelle heeft moeite met prikkelverwerking, omgaan met werkdruk en deadlines, etc. Tijdens het gesprek met Jelle komt duidelijk naar voren dat hij moeite heeft met de nieuwe omstandigheden. Hij loopt vast in de grote organisatie waarvoor hij is komen te werken. De arbeidsdeskundige signaleert dat Jelle wel degelijk klachten heeft. Die mogelijk in de tijd zullen afnemen. Echter is de vraag of dat zorgt voor een structureel en duurzaam herstel. Mensen helpen, betekent soms ook confronteren en duidelijk zijn. De arbeidsdeskundige vraagt Jelle of de organisatie nog wel past. Na een intens gesprek geeft Jelle aan geen vertrouwen te hebben in zijn terugkeer. Jelle vindt zijn functie geweldig. Maar de omgeving maakt hem ziek.

Een passende oplossing, zorgt voor sneller herstel

Ondanks dat de focus vaak ligt op terugkeer in het eigen werk. Is dat in het geval van Jelle niet de juiste oplossing. Daarom wordt een tweede spoor traject ingezet. Samen met een jobcoach zoekt Jelle naar ander werk. Dat vindt Jelle. Op nog geen 15 minuten van zijn huis, in dezelfde functie. Maar wel binnen een kleine organisatie. Net als vroeger. Met persoonlijke aandacht en aansluitend op zijn behoeften. Hij meldt zich hersteld bij zijn andere werkgever en kan bij zijn nieuwe werkgever direct aan de slag. Onnodig lang verzuim is zo voorkomen. En er is een structureel en duurzame oplossing gevonden. Jelle vond dankzij Empforce zijn kracht terug! Empforce vindt jouw kracht!